11 Aralık 2016 Pazar

BELGESEL SENARYOSU ve BELGESEL ÇALIŞMASI

Belgesel Senaryosu

GERÇEK PERİLER DİYARINA YOLCULUK

   Kaçkar Dağları'nın eteğindeki ahşap bir evde görme engelli bir çocuk olarak doğan Hasan'ın hikayesi,okuldaki Hilal Öğretmen ile değişir .Hilal Öğretmen Hasan'ın Çamlıhemşin'den oluşan küçük dünyasını büyütmeye kararlıdır.Hasan artık dünyayı coğrafya ile görecektir.

   Belgesel Çalışması

   Hasan çevresini dokunarak ve işiterek algılar.Hilal Öğretmen de ona coğrafyayı bu şekilde öğretir.Kendi çevresinde döndürerek Dünya'nın dönüşünü anlatır.Rabia Güneş,Ayşe ise Ay olur.Diğer arkadaşları da gezegen olarak katılıp Güneş Sistemi'ni tamamlarlar.
 Plastik su şişeleriyle akarsu havzaları yapar Hilal Öğretmen.Kartonla yer şekilleri yapar. Çevrede bulunan bitkileri incelerler. Ayder Yaylası'na gidip,Fırtına Deresi'nin coşkulu sesini dinlerler.Daha sonra Hilal Öğretmen tüm ülkeyi göstermek için alçı ile Braille alfabeli kabartma Türkiye Fiziki Haritası hazırlar Hasan'a.
       Yağmurlu bir sonbahar günü Çamlıhemşin'e gelen Hilal Öğretmen'in görevi, yağmurlu bir ilkbahar günü sona erer.Son olarak öğrencilerine bir gezi yaptırmak ister.Peri Bacalarını anlattığı gün Hasan'ın '' Ama öğretmenim gerçekte nasıl Peri Bacaları olur? Babaannem bana  masallar anlatır, bu masallardaki perilerin gerçek olmadığını söyler.'' dediği anımsar ve geziyi nerede yapacaklarına karar verir.Nevşehir'den Erzurum'a gerçek periler diyarına bir yolculuk yapacaklardır.

   
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder